FAQ

Veelgestelde vragen over jouw robotstofzuiger

We hebben de meest gestelde vragen hier voor je verzameld. Staat jouw vraag er niet tussen of kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze supportafdeling: support@blaupunktrobotics.eu

Controleer eerst het wifi-signaal, is dit een 2.4 GHz? Niet alle robot modellen werken alleen op beide signalen. Weet je hoe je deze signalen kunt splitsen? Geef het 2.4 GhZ-signaal een andere naam dan het signaal met 5 Ghz. Laat de robot vervolgens verbinding maken met het 2.4 Ghz wifi-signaal.
Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je internetprovider. Zij hebben kennis van je router en helpen je graag met het splitsen van het netwerksignaal.

Het kan zijn dat er geen gaatje of een te kleine in het lipje van de dop zit. Als er geen lucht bijkomt, wordt het lipje vacuüm gezogen en werkt de dweilfunctie niet.
Zit er wel een gaatje in het lipje? Probeer deze eerst iets te vergroten, werkt het nog niet? Neem dan contact op met onze klantenservice.

De robot wordt goed opgeladen als beide lampjes branden. Branden de lampjes niet? Controleer dan eerst of de robot op vingerdikte van het laadstation staat. Sluiten de laadplaten op de onderkant van de robot aan op de laadpunten van het laadstation? Dan wordt de robot opgeladen. De zijborstels kunnen soms in de weg zitten. Is dit het geval? Duw ze dan voorzichtig aan de kant.
Laadt de robot niet op? Laat de robot een beetje heen en weer rijden. Je merkt het vanzelf als hij op de juiste plek staat.

Volg deze stappen om je Bluebot met de app te verbinden. Er is per robotmodel ook een video beschikbaar van welke stappen hoe te doorlopen.

Ga naar de support pagina van jouw specifieke model voor de app instructie handleiding en de video.

Plaats de robot op het oplaadstation voordat je hem gaat gebruiken. Na +/- 4 uur is de robot volledig opgeladen en kun je hem aan het werk zetten.

Ga in de App naar ‘cleaning history’ en klik op ‘restore history’. De map is nu weer teruggeplaatst en opgeslagen.

Onder opties more kun je via Map Management tot 5 kaarten opslaan. 

Let op: dit is alleen van toepassing op de robotmodellen met laser navigatie. 

Probeer je robot te resetten. Lukt dit niet en valt je robot binnen ons garantiebeleid? Dan mag je de robot kosteloos opsturen. Is je garantietermijn verlopen? Dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

Neem voor meer informatie contact op met support@blaupunktrobotics.eu en stuur in de bijlage uw aankoopnota mee.

Neem de contactpunten van de stofbak af met een droge, zachte doek. Check wat de robot aan geeft als melding wanneer er geen stofbak is geplaatst. Probeer daarna je robot te resetten. Lukt dit niet?Neem voor meer informatie contact op met support@blaupunktrobotics.eu en stuur in de bijlage uw aankoopnota mee.

Je hebt standaard 2 jaar fabrieksgarantie na aankoop datum.

Er zijn 2 opties:
1. Haal de robot van het oplaad station. Druk beide knoppen op de bovenkant in totdat alle lampjes uitgaan. Laat de robot 10 minuten staan en zet hem hierna weer aan. Je robot is gereset.
2. Haal de dustbin uit de robot. Achter de dustbin zit een klein knopje ter grote van de punt van een pen. Druk dit knopje een paar seconden in. Wacht een paar minuten en zet de robot weer aan.

Welke robot heb jij?

Selecteer jouw robot en kom alles te weten over jouw held. Lees de handleiding, bekijk de instructievideo’s en leer hoe je de Bluebot App gebruikt. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze supportafdeling.

Bluebot Support

Heb je nog een vraag over het gebruik of onderhoud van je Bluebot robotstofzuiger? 

Neem op werkdagen contact met ons op tussen 09:00 – 17:00. 

© Blaupunkt Robotics
Open Chat
Need Support?
Can we help you?
We will reply within office hours (09:00-17:00 from Monday to Friday).
Please make sure to send us all information:
> Robot model (e.g. XBOOST)
> Robot S/N (e.g. VCBB1XS011811583)
> Purchase receipt in case of a defect
Rather e-mail? Please contact us via support@blaupunktrobotics.eu.
We will do our best to reply ASAP.