Hoe gebruik je de Blaupunkt Bluebot XBOOST?

Kom alles te weten over de Blaupunkt Bluebot XBOOST. Hier vind je productdetails, handleidingen en instructievideo’s, zodat jij optimaal gebruik kunt maken van jouw slimme Blaupunkt robot. De video’s zijn opgedeeld in algemene installatie en onderhoud en video’s specifiek voor de Bluebot app instellingen. 

Download hieronder de handleiding van de Blaupunkt Bluebot XBOOST robotstofzuiger en de instructies over hoe te verbinden met de Bluebot app.

Installatie & onderhoud

Als je goed voor je Blaupunkt robot zorgt, heb je er langer plezier van. Let er op dat de robot wekelijkse reiniging nodig heeft voor optimaal gebruik. De Blaupunkt XBOOST schoonmaken, leggen we jou in een aantal video’s uit hoe je dat doet.

Installatie

Bekijk hier hoe je de Blaupunkt Bluebot XBOOST moet installeren en hoe je verbinding maakt met de Blaupunkt Bluebot app.

Schoonmaak stofreservoir

Wilt u weten hoe u de stofbak leegt of hoe de filters te reinigen van deze Blaupunkt Bluebot XBOOST? Bekijk de video voor de schoonmaakinstructies. 

Borstels

Bekijk deze video om te zien hoe de Blaupunkt Bluebot XBOOST borstels onderhouden moeten worden. Door goed onderhoud van uw robot zorgt u ervoor dat de borstels blijven draaien en uw vloeren schoon worden.

Opladen

Zijn er Blaupunkt Bluebot XBOOST problemen met de accu ? Bekijk dan deze video voor uitleg over hoe de Blaupunkt Bluebot XBOOST accu juist op te laden. Let op, om op te laden moeten de oplaadplaten goed aansluiten. Controleer dus of de zijborstels deze niet blokkeren. 

Batterij vervangen

Deze video laat zien hoe u de batterij van de Blaupunkt Bluebot XBOOST robotstofzuiger kan vervangen. Let op: wanneer u deze zelf vervangt, vervalt de garantie op de robot. Neem eerst contact op met de klantenservice.

HEPA filter

Deze video laat zien hoe de Blaupunkt filter XBOOST te onderhouden. Dit betreft zowel de HEPA filter als het primaire filter in de stofbak. 

Dweil/watertank installeren

Wilt u de Blaupunkt Bluebot XBOOST dweil installeren en weten waar je het water moet bijvullen? Bekijk hier hoe je de robot ook uw vloeren laat dweilen.

Sensoren

Bekijk deze video voor uitleg over de onderhoud van de Blaupunkt Bluebot XBOOST sensoren. Door de sensoren regelmatig schoon te maken, blijft de robot uw vloeren efficiënt schoonmaken.

Resetten

Blaupunkt Bluebot XBOOST resetten? Bekijk deze video om erachter te komen hoe dit moet en om te zien waar de Blaupunkt Bluebot XBOOST reset button zich bevindt.

Wiel schoonmaken of vervangen

Deze video laat zien hoe je het voorste wiel van uw Blaupunkt Bluebot XBOOST robotstofzuiger reinigt en/of vervangt.

Accessoires

Optimaal gebruik maken van de resultaten en de levendsduur van je robot? Dat doe je door onderdelen zoals de HEPA-filter of de zijborstels op tijd te vervangen. In onze webshop vind je de beschikbare accessoire sets voor jouw robotstofzuiger. 

De Bluebot App

Find the robot

Ben jij de robot kwijt en zie je hem echt niet? Ga dan naar de instelling ‘Find the robot’ in de Blaupunkt Bluebot app en de robot zal je roepen. Want wie weet zit hij net verstopt onder de bank. 

Mute mode

Wil je niet dat jouw Blaupunkt Bluebot XBOOST tegen je praat? Stel dan gemakkelijk de ‘mute mode’ in via de Bluebot app. Bekijk de video. 

Schoonmaakprogramma's

De Blaupunkt Bluebot XBOOST heeft verschillende schoonmaak programma’s. Deze kun je gemakkelijk kiezen in de Bluebot app, bekijk in de video de mogelijkheden van de XBOOST robot. 

Schoonmaak routines instellen

Hoe kun je in de Blaupunkt Bluebot app gemakkelijk schoonmaak routines instellen? Deze video laat je zien waar dit te vinden. 

XBOOST UUID nummer

Heb jij het UUID nummer van de Bluebot app nodig?  In deze video vind je waar je deze kunt vinden in de app. 

Automatische updates instellen

De Blaupunkt Bluebot app kan het nog makkelijker maken voor je. Geef aan dat de Bluebot app automatisch updates mag installeren en jij hoeft hier niet meer naar om te kijken. 

Veelgestelde vragen over jouw robotstofzuiger

We hebben de meest gestelde vragen hier voor je verzameld voor de Blaupunkt Bluebot XBOOST robotstofzuiger. Staat jouw vraag er niet tussen of kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons op.

Controleer eerst het wifi-signaal, is dit een 2.4 GHz signaal? Onze robot werkt alleen op dit signaal, hij ondersteunt geen 5GhZ-signaal. Weet je hoe je deze signalen kunt splitsen? Geef het 2.4 GhZ-signaal een andere naam dan het signaal met 5 Ghz. Laat de robot vervolgens verbinding maken met het 2.4 Ghz wifi-signaal. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je internetprovider. Zij hebben de volledige kennis van jouw specifieke router en helpen je graag met het splitsen van het netwerksignaal.

Het kan zijn dat er geen gaatje in het lipje van de dop zit, deze zit bovenop het waterreservoir. Als er geen lucht bijkomt, wordt het lipje vacuüm gezogen en werkt de dweilfunctie niet. Let er verder op dat je alleen water gebruikt in de watertank, dus geen andere vloeistoffen toevoegen. Deze kunnen zorgen voor verstopping.

De robot wordt goed opgeladen als beide lampjes branden. Branden de lampjes niet? Controleer dan eerst of de robot op vingerdikte van het laadstation staat. Sluiten de laadplaten op de onderkant van de robot aan op de laadpunten van het laadstation? Dan wordt de robot opgeladen. De zijborstels kunnen soms in de weg zitten. Is dit het geval? Duw ze dan voorzichtig aan de kant. Laadt de robot niet op? Laat de robot een beetje heen en weer rijden. Je merkt het vanzelf als hij op de juiste plek staat. Check ook altijd het batterijniveau in de Bluebot app.

Heb je alle stappen doorlopen zoals vermeld in de Bluebot app instructies? Volg deze stappen om je Bluebot met de app te verbinden:
1. Download de Bluebot app 2. Registreer jezelf als gebruiker
3. Klik op: Add device
4. Selecteer jouw Bluebot robot
5. Maak verbinding met het 2.4 Ghz netwerk, onthoud hierbij de naam van het netwerk
6. Selecteer rechtsboven in de App ‘Mode’
7. Houd beide knoppen van de robot tegelijk 3 seconden ingedrukt
8. Je Robot zegt nu: “wifi lost”
9. Klik op ‘next’
10. Ga naar ‘connect’
11. Ga naar Settings – Wifi en selecteer de naam van de robot (deze begint met SmartLife-)
12. Ga terug naar de Bluebot app
13. Wacht tot je robot verbinding heeft (dit kan max. 2 minuten duren) – in het scherm staat nu: “Adding device”
14. En je robot is connected! Veel schoonmaakplezier.

Bekijk hier de video instructie voor alle stappen: https://youtu.be/b3v0E_y8aJ4

Laad de robot eerst volledig op, dit kan 3 tot 4 uur duren afhankelijk van het type robot. Hierna kunt u de robot aanzetten voor een eerste schoonmaakronde. 

Plaats de robot manueel op een andere positie. Blijft de error? Probeer de robot te resetten. Lukt dit niet en valt je robot binnen ons garantiebeleid? Dan mag je de robot kosteloos opsturen. Neem voor meer informatie contact op met support@blaupunktrobotics.eu en stuur in de bijlage uw aankoopnota mee. 

Probeer je robot te resetten. U kunt de video-instructie hier vinden: https://youtu.be/5GilKA054NA. Zorg er ook voor dat de contact punten binnen de robot schoon zijn. Lukt dit allemaal niet en valt je robot binnen ons garantiebeleid? Dan mag je de robot kosteloos opsturen ter reparatie. Neem voor meer informatie contact op met support@blaupunktrobotics.eu en stuur in de bijlage uw aankoopnota mee.

Je hebt standaard 2 jaar fabrieksgarantie na aankoop datum.

© Blaupunkt Robotics
Open Chat
Need Support?
Can we help you?
We will reply within office hours (09:00-17:00 from Monday to Friday).
Please make sure to send us all information:
> Robot model (e.g. XBOOST)
> Robot S/N (e.g. VCBB1XS011811583)
> Purchase receipt in case of a defect
Rather e-mail? Please contact us via support@blaupunktrobotics.eu.
We will do our best to reply ASAP.