Hoe gebruik je de Blaupunkt Bluebot PRECISION ?

Kom alles te weten over de Blaupunkt Bluebot PRECISION . Hier vind je productdetails, handleidingen en instructievideo’s, zodat jij optimaal gebruik kunt maken van jouw slimme Blaupunkt robot. De video’s zijn opgedeeld in algemene installatie en onderhoud en video’s specifiek voor de Bluebot app instellingen. 

Download hieronder de handleiding van de Blaupunkt Bluebot PRECISION robotstofzuiger en de instructies over hoe te verbinden met de Bluebot app.

Installatie & onderhoud

Als je goed voor je Blaupunkt robot zorgt, heb je er langer plezier van. Let er op dat de robot wekelijkse reiniging nodig heeft voor optimaal gebruik. De Blaupunkt PRECISION schoonmaken, leggen we jou in een aantal video’s uit hoe je dat doet.

Installatie

Bekijk hier hoe je de Blaupunkt Bluebot PRECISION moet installeren en hoe je verbinding maakt met de Blaupunkt Bluebot app.

Filters onderhoud

Deze video laat zien hoe de Blaupunkt filter PRECISION te onderhouden. Dit betreft zowel de HEPA filter als het primaire filter in de stofbak. 

Borstels

Bekijk deze video om te zien hoe de Blaupunkt Bluebot PRECISION borstels onderhouden moeten worden. Door goed onderhoud van uw robot zorgt u ervoor dat de borstels blijven draaien en uw vloeren schoon worden.

Dweil/watertank installeren

Wilt u de Blaupunkt Bluebot PRECISION dweil installeren en weten waar je het water moet bijvullen? Bekijk hier hoe je de robot ook uw vloeren laat dweilen.

Sensoren

Bekijk deze video voor uitleg over de onderhoud van de Blaupunkt Bluebot PRECISION sensoren. Door de sensoren regelmatig schoon te maken, blijft de robot uw vloeren efficiënt schoonmaken.

Resetten

Blaupunkt Bluebot PRECISION resetten? Bekijk deze video om erachter te komen hoe dit moet en om te zien waar de Blaupunkt Bluebot PRECISION reset button zich bevindt.

Accessoires

Optimaal gebruik maken van de resultaten en de levendsduur van je robot? Dat doe je door onderdelen zoals de HEPA-filter of de zijborstels op tijd te vervangen. In onze webshop vind je de beschikbare accessoire sets voor jouw robotstofzuiger. 

De Bluebot App

Find the robot

Ben jij de robot kwijt en zie je hem echt niet? Ga dan naar de instelling ‘Find the robot’ in de Blaupunkt Bluebot app en de robot zal je roepen. Want wie weet zit hij net verstopt onder de bank. 

No Go zone

Wil jij een No-Go zone instellen in de Bluebot app? Met een restricted area of virtual wall laat je de PRECISION weten waar hij niet mag komen. 

Schoonmaakprogramma's

De Blaupunkt Bluebot PRECISION heeft verschillende schoonmaak programma’s. Deze kun je gemakkelijk kiezen in de Bluebot app, bekijk in de video de mogelijkheden van de PRECISION robot. 

Schoonmaak routines instellen

Hoe kun je in de Blaupunkt Bluebot app gemakkelijk schoonmaak routines instellen? Deze video laat je zien waar dit te vinden. 

PRECISION UUID nummer

Heb jij het UUID nummer van de Bluebot app nodig?  In deze video vind je waar je deze kunt vinden in de app. 

Voice & Language

De Blaupunkt Bluebot app kun je instellen welke taal je wilt dat de robot spreekt en op welk volume. Ga naar de instelling en pas het naar jouw wens aan voor de PRECISION. 

Veelgestelde vragen over jouw robotstofzuiger

We hebben de meest gestelde vragen hier voor je verzameld voor de Blaupunkt Bluebot PRECISION robotstofzuiger. Staat jouw vraag er niet tussen of kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons op.

Controleer eerst het wifi-signaal. Heb je alle stappen gevolgt van de Bluebot app instructie en de video bekeken? Deze vind je op de support pagina. Lukt het nog niet, neem contact op met onze support afdeling.

Het kan zijn dat er geen gaatje in het lipje van de dop zit, deze zit bovenop het waterreservoir. Als er geen lucht bijkomt, wordt het lipje vacuüm gezogen en werkt de dweilfunctie niet. Let er verder op dat je alleen water gebruikt in de watertank, dus geen andere vloeistoffen toevoegen. Deze kunnen zorgen voor verstopping.

De robot wordt goed opgeladen als het licht van de knop op de robot brandt. Zo niet? Controleer dan eerst of de robot op vingerdikte van het laadstation staat. Sluiten de laadplaten op de onderkant van de robot aan op de laadpunten van het laadstation? Dan wordt de robot opgeladen. De zijborstels kunnen soms in de weg zitten. Is dit het geval? Duw ze dan voorzichtig aan de kant. Laadt de robot niet op? Laat de robot een beetje heen en weer rijden. Je merkt het vanzelf als hij op de juiste plek staat. Check ook altijd het batterijniveau in de Bluebot app.

Heb je alle stappen doorlopen zoals vermeld in de Bluebot app instructies? Heb je de video al bekeken van de app installatie? Lukt het nog niet, neem contact op met onze support afdeling.

Laad de robot eerst volledig op, dit kan 3 tot 4 uur duren afhankelijk van het type robot. Hierna kunt u de robot aanzetten voor een eerste schoonmaakronde.

Ga in de App naar ‘cleaning history’ en klik op ‘restore history’. De map is nu weer teruggeplaatst en opgeslagen.

In Map management kun je tot 5 kaarten opslaan.

Probeer je robot te resetten. Lukt dit niet en valt je robot binnen ons garantiebeleid? Dan mag je de robot kosteloos opsturen. Is je garantietermijn verlopen? Dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Neem voor meer informatie contact op met support@blaupunktrobotics.eu en stuur in de bijlage uw aankoopnota mee.

Probeer je robot te resetten. U kunt de videoinstructie hiervoor ook vinden op de support pagina van uw robotstofzuiger. Lukt dit niet en valt je robot binnen ons garantiebeleid? Dan mag je de robot kosteloos opsturen ter reparatie. Neem voor meer informatie contact op met support@blaupunktrobotics.eu en stuur in de bijlage uw aankoopnota mee.

Je hebt standaard 2 jaar fabrieksgarantie na aankoop datum.

Dit kan door met bijv. een pen de reset knop aan de zijkant van de robot volledig in te drukken. Het licht van de robot zal uit gaan. Hierna kunt u de robot weer opnieuw opstarten. Het is advies is wel om eerst uw kaart op te slaan in de Bluebot app. 

© Blaupunkt Robotics
Open Chat
Need Support?
Can we help you?
We will reply within office hours (09:00-17:00 from Monday to Friday).
Please make sure to send us all information:
> Robot model (e.g. XBOOST)
> Robot S/N (e.g. VCBB1XS011811583)
> Purchase receipt in case of a defect
Rather e-mail? Please contact us via support@blaupunktrobotics.eu.
We will do our best to reply ASAP.