Hoe gebruik je de Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus?

Kom alles te weten over de Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus. Hier vind je productdetails, handleidingen en instructievideo’s, zodat jij optimaal gebruik kunt maken van jouw slimme Blaupunkt robot. De video’s zijn opgedeeld in algemene installatie en onderhoud en video’s specifiek voor de Bluebot app instellingen. 

Download hieronder de handleiding van de Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus robotstofzuiger en de instructies over hoe te verbinden met de Bluebot app.

Installatie & onderhoud

Als je goed voor je Blaupunkt robot zorgt, heb je er langer plezier van. Let er op dat de robot wekelijkse reiniging nodig heeft voor optimaal gebruik. De Blaupunkt PRECISION Plus schoonmaken, leggen we jou in een aantal video’s uit hoe je dat doet.

Installatie

Bekijk hier hoe je de Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus moet installeren en hoe je verbinding maakt met de Blaupunkt Bluebot app.

HEPA filter

Deze video laat zien hoe de Blaupunkt filter PRECISION Plus te onderhouden. Dit betreft zowel de HEPA filter als het primaire filter in de stofbak. 

Borstels

Bekijk deze video om te zien hoe de Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus borstels onderhouden moeten worden. Door goed onderhoud van uw robot zorgt u ervoor dat de borstels blijven draaien en uw vloeren schoon worden.

Dweil/watertank installeren

Wilt u de Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus dweil installeren en weten waar je het water moet bijvullen? Bekijk hier hoe je de robot ook uw vloeren laat dweilen.

Sensoren

Bekijk deze video voor uitleg over de onderhoud van de Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus sensoren. Door de sensoren regelmatig schoon te maken, blijft de robot uw vloeren efficiënt schoonmaken.

Resetten

Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus resetten? Bekijk deze video om erachter te komen hoe dit moet en om te zien waar de Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus reset button zich bevindt.

Accessoires

Optimaal gebruik maken van de resultaten en de levendsduur van je robot? Dat doe je door onderdelen zoals de HEPA-filter of de zijborstels op tijd te vervangen. In onze webshop vind je de beschikbare accessoire sets voor jouw robotstofzuiger. 

De Bluebot App

Find the robot

Ben jij de robot kwijt en zie je hem echt niet? Ga dan naar de instelling ‘Find the robot’ in de Blaupunkt Bluebot app en de robot zal je roepen. Want wie weet zit hij net verstopt onder de bank. 

No Go Zone

Wil je niet dat jouw Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus ergens in huis niet stofzuigt en/of dweilt, dan kun je gemakkelijk in de Bluebot app een restricted area en/of virtuele muur instellen.

Schoonmaakprogramma's

De Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus heeft verschillende schoonmaak programma’s. Deze kun je gemakkelijk kiezen in de Bluebot app, bekijk in de video de mogelijkheden van de PRECISION Plus robot. 

Schoonmaak routines instellen

Hoe kun je in de Blaupunkt Bluebot app gemakkelijk schoonmaak routines instellen? Deze video laat je zien waar dit te vinden. 

PRECISION Plus UUID nummer

Heb jij het UUID nummer van de Bluebot app nodig?  In deze video vind je waar je deze kunt vinden in de app. 

Room edit

In de Blaupunkt Bluebot app kan je jouw kaart personaliseren door ruimtes de definiëren. De room edit functie laat zien hoe. 

Veelgestelde vragen over jouw robotstofzuiger

We hebben de meest gestelde vragen hier voor je verzameld voor de Blaupunkt Bluebot PRECISION Plus robotstofzuiger. Staat jouw vraag er niet tussen of kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons op.

Controleer eerst het wifi-signaal. Probeer anders een nieuwe verbinding met de app te maken. Volg alle instructie voor de app verbinding zoals in de handleiding en/of video te vinden. Kom je er niet uit, neem dan contact op met onze support afdeling.

Het kan zijn dat er geen gaatje in het lipje van de dop zit, deze zit bovenop het waterreservoir. Als er geen lucht bijkomt, wordt het lipje vacuüm gezogen en werkt de dweilfunctie niet. Let er verder op dat je alleen water gebruikt in de watertank, dus geen andere vloeistoffen toevoegen. Deze kunnen zorgen voor verstopping.

De robot wordt goed opgeladen als het licht op de robot brandt.  Controleer eerst of de robot goed op het autostation staat en de laadcontact punten raakt. Laadt de robot niet op? Laat de robot een beetje heen en weer rijden. Je merkt het vanzelf als hij op de juiste plek staat. Check ook altijd het batterijniveau in de Bluebot app.

Heb je alle stappen doorlopen zoals vermeld in de Bluebot app instructies? Volg deze stappen volledig en bekijk de video. Kom je er echt niet uit, neem dan contact op met onze support afdeling.

Laad de robot eerst volledig op, dit kan 3 tot 4 uur duren afhankelijk van het type robot. Hierna kunt u de robot aanzetten voor een eerste schoonmaakronde.

Ga in de App naar ‘cleaning history’ en klik op ‘restore history’. De map is nu weer teruggeplaatst en opgeslagen. Onder de instelling Map Management kun je tot 5 mappen opslaan. 

Probeer je robot te resetten. Lukt dit niet en valt je robot binnen ons garantiebeleid? Dan mag je de robot kosteloos opsturen. Is je garantietermijn verlopen? Dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Neem voor meer informatie contact op met support@blaupunktrobotics.eu en stuur in de bijlage uw aankoopnota mee.

Probeer je robot te resetten. U kunt de videoinstructie hiervoor ook vinden op de support pagina van uw robotstofzuiger. Lukt dit niet en valt je robot binnen ons garantiebeleid? Dan mag je de robot kosteloos opsturen ter reparatie. Neem voor meer informatie contact op met support@blaupunktrobotics.eu en stuur in de bijlage uw aankoopnota mee.

Je hebt standaard 2 jaar fabrieksgarantie na aankoop datum.

© Blaupunkt Robotics
Open Chat
Need Support?
Can we help you?
We will reply within office hours (09:00-17:00 from Monday to Friday).
Please make sure to send us all information:
> Robot model (e.g. XBOOST)
> Robot S/N (e.g. VCBB1XS011811583)
> Purchase receipt in case of a defect
Rather e-mail? Please contact us via support@blaupunktrobotics.eu.
We will do our best to reply ASAP.