Hoe gebruik je de Blaupunkt Bluebot C1?

Kom alles te weten over de Blaupunkt Bluebot C1 robotstofzuiger. Hier vind je productdetails, handleidingen en instructievideo’s, zodat jij optimaal gebruik kunt maken van jouw Blaupunkt Bluebot robot. De video’s zijn opgedeeld in algemene installatie en onderhoud en video’s specifiek voor de Bluebot app instellingen. 

Download hieronder de handleiding van de Blaupunkt Bluebot C1 robotstofzuiger en de instructies over hoe te verbinden met de Bluebot app.

Installatie & onderhoud

Als je goed voor je Blaupunkt robot zorgt, heb je er langer plezier van. Let er op dat de robot wekelijkse reiniging nodig heeft voor optimaal gebruik. De Blaupunkt Bluebot C1 schoonmaken, leggen we jou in een aantal video’s uit hoe je dat doet.

Installatie

Bekijk hier hoe je de Blaupunkt Bluebot C1 moet installeren en hoe je verbinding maakt met de Blaupunkt Bluebot app. Details in app vindt je hieronder bij Bluebot app instructies.

Filters onderhoud

Deze video laat zien hoe de Blaupunkt filter C1 te onderhouden. Dit betreft zowel de HEPA filter als het primaire filter in de stofbak. 

Borstels

Bekijk deze video om te zien hoe de Blaupunkt Bluebot C1 borstels onderhouden moeten worden. Door goed onderhoud van uw robot zorgt u ervoor dat de borstels blijven draaien en uw vloeren blijft vegen.

Dweil/watertank

Wilt u de Blaupunkt Bluebot C1 dweil gebruiken en weten waar je het water moet bijvullen? Bekijk hier hoe je de robot ook uw vloeren laat dweilen.

Sensoren

Bekijk deze video voor uitleg over de onderhoud van de Blaupunkt Bluebot C1 sensoren. Door de sensoren regelmatig schoon te maken, blijft de robot uw vloeren efficiënt schoonmaken.

Resetten

Blaupunkt Bluebot C1 resetten? Bekijk deze video om erachter te komen hoe dit moet en om te zien waar de Blaupunkt Bluebot C1 reset button zich bevindt.

Accessoires

Optimaal gebruik maken van de resultaten en de levendsduur van je robot? Dat doe je door onderdelen zoals de HEPA-filter of de zijborstels op tijd te vervangen. In onze webshop vind je de beschikbare accessoire sets voor jouw robotstofzuiger. 

De Bluebot App

Bluebot app connectie

Zie hier de stappen die je in de Bluebot app moet zetten om de robot te verbinden met de app. Zorg ervoor dat je Wi-Fi op alleen 2.4 Ghz

Schoonmaakprogramma's

De Blaupunkt Bluebot C1 heeft verschillende schoonmaak programma’s. Deze kun je gemakkelijk kiezen in de Bluebot app, bekijk in de video de mogelijkheden van de C1 robot. 

Schoonmaak routines instellen

Hoe kun je in de Blaupunkt Bluebot app gemakkelijk schoonmaak routines instellen? Deze video laat je zien waar dit te vinden. 

Configuratie reset

De Blaupunkt Bluebot C1 kun je ook de configuratie resetten via de Bluebot app. Zie hier gemakkelijk hoe dit te doen.

Find the robot

Ben jij de robot kwijt en zie je hem echt niet? Ga dan naar de instelling ‘Find the robot’ in de Blaupunkt Bluebot app en de robot zal je roepen. Want wie weet zit hij net verstopt onder de bank. 

Niet storen

Wil je niet dat de robot je stoort, stel dan de ‘Do not disturb’ modus in. Bekijk hier waar deze instelling in de Bluebot app zit.

Verbruiks items

De robot heeft een aantal verbruiksartikelen welke tijdig vervangen moeten worden, zoals de zijborstels en HEPA filter. Via deze instelling in de Bluebot app kun je zien wanneer het nodig is en deze resetten na vervanging van het onderdeel.

Real time map

De Blaupunkt Bluebot app kan voor de C1 robotstofzuiger alleen real time tijdens het schoonmaken een map laten zien. Zie hier een voorbeeld.

Veelgestelde vragen over jouw robotstofzuiger

We hebben de meest gestelde vragen hier voor je verzameld voor de Blaupunkt Bluebot C1 robotstofzuiger. Staat jouw vraag er niet tussen of kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons op.

Controleer eerst het wifi-signaal. Heb je alle stappen gevolgt van de Bluebot app instructie en de video bekeken? Deze vind je op de support pagina. Lukt het nog niet, neem contact op met onze support afdeling.

Let op: uw C1 robotstofzuiger kan alleen verbinding maken met een 2.4 Ghz netwerk. 

Het kan zijn dat er geen gaatje in het lipje van de dop zit, deze zit bovenop het waterreservoir. Als er geen lucht bijkomt, wordt het lipje vacuüm gezogen en werkt de dweilfunctie niet. Let er verder op dat je alleen water gebruikt in de watertank, dus geen andere vloeistoffen toevoegen. Deze kunnen zorgen voor verstopping.

De robot wordt goed opgeladen als beide lichtjes bovenop de robot branden. Ook het blauwe lampje gaat kort branden. Zo niet? Controleer dan eerst of de robot op vingerdikte van het laadstation staat. Sluiten de laadplaten op de onderkant van de robot aan op de laadpunten van het laadstation? Dan wordt de robot opgeladen. De zijborstels kunnen soms in de weg zitten. Is dit het geval? Duw ze dan voorzichtig aan de kant. Laadt de robot niet op? Laat de robot een beetje heen en weer rijden. Je merkt het vanzelf als hij op de juiste plek staat. Check ook altijd het batterijniveau in de Bluebot app.

Heb je alle stappen doorlopen zoals vermeld in de Bluebot app instructies? Heb je de video al bekeken van de app installatie? Lukt het nog niet, neem contact op met onze support afdeling.

Laad de robot eerst volledig op, dit kan 3 tot 4 uur duren afhankelijk van het type robot. Hierna kunt u de robot aanzetten voor een eerste schoonmaakronde.

Probeer je robot te resetten. U kunt de videoinstructie hiervoor ook vinden op de support pagina van uw robotstofzuiger. Lukt dit niet en valt je robot binnen ons garantiebeleid? Dan mag je de robot kosteloos opsturen ter reparatie. Neem voor meer informatie contact op met support@blaupunktrobotics.eu en stuur in de bijlage uw aankoopnota mee.

Je hebt standaard 2 jaar fabrieksgarantie na aankoop datum.

Je kunt de robot resetten door de ‘Aan’ & ‘Recharge’ knop voor 5 seconden tegelijk in te drukken.

Zie in deze video het voorbeeld: https://youtu.be/DkJ8pg1j808  

© Blaupunkt Robotics
Open Chat
Need Support?
Can we help you?
We will reply within office hours (09:00-17:00 from Monday to Friday).
Please make sure to send us all information:
> Robot model (e.g. XBOOST)
> Robot S/N (e.g. VCBB1XS011811583)
> Purchase receipt in case of a defect
Rather e-mail? Please contact us via support@blaupunktrobotics.eu.
We will do our best to reply ASAP.