Hoe om te gaan met jouw Blaupunkt Bluebot robotstofzuiger? Lees het hier

Allereerst is het van belang om de handleiding van jouw Bluebot robotstofzuiger goed door te lezen. Want hierin staat uitgelegd hoe de robot werkt en wat belangrijk is voor de robot om jou te kunnen blijven helpen in het huishouden. Zo is het voor elke robotstofzuiger van belang dat je de borstels en stofbak elke week schoonmaakt. Op de Support pagina kun je alle informatie vinden voor jouw specifieke Blaupunkt Bluebot. Op ons Youtube kanaal vind je alle beschikbare video’s van de Bluebot robotstofzuigers. Bekijk deze goed. En zorg goed voor je robotstofzuiger, want dan blijft hij ook goed voor jouw vloeren zorgen.

Onderhoud

Een robotstofzuiger rijdt rond in jouw huis om de vloeren schoon te maken. Net als een auto heeft ook de robot goed onderhoud nodig. Denk hierbij aan de onderdelen die hard moeten werken: HEPA filter, rolborstel, zijborstels en de sensoren. Zorg ervoor dat je deze goed onderhoudt en op tijd vervangt. In onze webshop vind je ook de accessoire sets met onderdelen voor jouw robot.

Vervanging onderdelen

Een aantal onderdelen van de Bluebot robotstofzuiger kun je gemakkelijk vervangen. Denk hierbij aan het HEPA filter (advies elke 3 maanden te vervangen). Maar het kan ook zijn dat jij andere onderdelen in de robot zelf wilt vervangen. Let wel op: doe je dit zelf, dan vervalt automatisch jouw garantie. Is dit geen punt? Dan kun je gemakkelijk onderdelen bestellen via www.parts.nl of www.onderdelen.nl.

Reparatie

Is er ondanks het juiste gebruik en onderhoud toch iets aan de hand met jouw Bluebot robotstofzuiger, dan heb je uiteraard, onder de garantie voorwaarden, recht op onze hulp. Zo werken wij met geselecteerde reparatie partners. Heb jij een probleem waar je niet uit komt? En loop jij of loopt de robot vast? Volg dan ons stappenplan. Klik hier.

Onderhoudsschema robotonderdelen

Voor een optimaal reinigingseffect dient u de robot regelmatig te reinigen en te onderhouden volgens onderstaande tabel. Bepaal de frequentie van reiniging en onderhoud volgens uw gebruiksgewoonten. Hoe frequenter het gebruik van de robot hoe hoger de frequentie om de onderdelen te reinigen.

OnderdelenReinigfrequentieVervangingsfrequentie
FiltersWekelijksElke 2 maanden
HoofdborstelWekelijksElke 6 tot 12 maanden
Zijborstel(s)MaandelijksElke 3 tot 6 maanden, of wanneer zichtbaar beschadigd
Hoofdborstel coverMaandelijksWanneer zichtbaar beschadigd
SensorMaandelijks
LaadpinnenMaandelijks
VoorwielMaandelijks
Stofzak (indien van toepassing)Vervang de stofzak van het zelflegende station wanneer deze aangeeft dat hij vol zit, of vervang deze na 10 keer gebruik.

Welke robot heb jij? Vind alle Support informatie.

Selecteer hieronder jouw robot en kom alles te weten over jouw schoonmaakheld. Lees de handleiding, bekijk de instructievideo’s en leer hoe je de Bluebot App gebruikt. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze supportafdeling.

Contact

Wil je graag met ons in contact komen? Dit kan telefonisch, per mail of via de chat.

Neem op werkdagen contact met ons op tussen 09:00-17:00.