FAQ

Gebruikt de XSMART robot een lasermethode of GPS-chip om in kaart te brengen?

GPS-chip

Wat zijn de fysieke afmetingen van Bluebot XSmart?

Gewicht: 3,64 kg Breedte: 35 cm Diepte: 35 cm Hoogte: 9,5 cm

Wat kan ik met de dweil functie?

De Bluebot XSmart watertank is 180 ml, deze kan ongeveer 60 minuten meegaan en beslaat een gebied van ongeveer 80 vierkante meter.

Als ik de robot in de "auto" -modus start, wordt de omgeving in kaart gebracht. Zal deze de kaart onthouden, zodat wanneer deze de volgende keer met een reinigingssessie begint, deze ervan leert?

Bluebot XSmart slaat de kaart van de kamer op, elke keer dat u een reinigingscyclus start, als deze is afgelopen of als u de robot uitschakelt, verwijdert de app de kaart uit het geheugen. Op basis van de mapping maakt de robot niet tweemaal dezelfde plek schoon. U kunt via de BluebotXS Plus-app de kaart bekijken.

Is de robot zelflerend, zodat hij niet telkens dezelfde kast hoeft te "ontdekken" als hij een nieuwe reinigingscyclus start?

Bluebot XSmart slaat de kaart van de kamer op, elke keer dat u een reinigingscyclus start, als deze is afgelopen of als u de robot uitschakelt, verwijdert de app de kaart uit het geheugen. Op basis van de mapping maakt de robot niet tweemaal dezelfde plek schoon. U kunt via de BluebotXS Plus-app de kaart bekijken.

Hoe kan ik de robot resetten?

Reset de robot door deze gedurende 10 minuten uit te schakelen via de rode hoofdschakelaar aan de onderzijde van de robot. Schakel de schakelaar vervolgens weer in.

Kan ik extra magneetstrip, borstels en dweilen kopen?

Ja

Is het mogelijk om de magneetstrips zelf in kleinere maten te zagen?

Ja, dit is echter niet aan te bevelen. De magneetstrips hebben lengte nodig om “gezien” te worden door de sensor.

Je hebt diverse modi (programma’s) op de afstandsbediening. Mijn robot start elke dag om 14.00 uur. Met welk programma start deze?

De robot start altijd met de AUTO (zig-zag) reinigingsmodus en schakelt vervolgens over naar de modus EDGE-reiniging om een ​​perfecte en volledige reiniging te garanderen. Hierdoor kan het soms lijken dat de robot of willekeurig rondrijdt of elke keer hetzelfde rondje doet, maar dit begin heeft de robot nodig ter oriëntatie.

Is het mogelijk om de dweil-functie alleen voor de houten vloer of een deel van mijn vloer te gebruiken?

Ja, u kunt het gebied beperken met behulp van magnetische strips

Ik heb een huis dat geen hoeken van 90 graden heeft. Veel hoeken zijn 70 of 110 graden. Denk je dat dat een probleem zal zijn?

Bluebot XSmart is geschikt voor het reinigen van alle delen van de kamer, inclusief de randen van 90 graden.

Wanneer wordt een nieuwe update vrijgegeven voor de BluebotXS Plus-app?

U ontvangt een melding om de BluebotXS Plus-app bij te werken vanuit Apple / Google PlayStore, deze bevat ook een bugfixrapport.

Wanneer we de dweil willen gebruiken, is deze niet nat genoeg. Hoe kunnen we dit verbeteren?

De dweil / doek kan enige tijd nodig hebben om vochtig te worden, dus om vanaf het begin optimaal schoon te maken, kunt u de mop / lap licht bevochtigen voordat u hem met de watertank van de robot plakt. De watertank druppelt langzaam water op de dweil. Door deze van te voren nat te maken, heeft u sneller resultaat van de dweil.

Kun je het apparaat bedienen vanaf je telefoon als je niet op hetzelfde draadloze netwerk of op 4G zit?

Ja, na het instellen van Bluebot met uw WiFi thuis, kunt u deze vanaf een externe locatie gebruiken met behulp van uw mobiele netwerk.

Welk soort HEPA-filter gebruikt u in de Bluebot XSmart VCBB1XS?

HEPA 11: 95% filtering

Ik haalde de robot uit de doos en zette hem op het laadstation en het toont E2 ERROR.

Zorg ervoor dat je de rode schakelaar / knop aan de zijkant van de Bluebot hebt ingeschakeld. Zorg er ook voor dat de robot volledig is opgeladen.

Kan het door hackers worden gebruikt en worden overgenomen. Kan het thuisnetwerk ook gemakkelijker via de robot worden gehackt?

Uw WiFi-verbinding is beveiligd tijdens het gebruik van de Blaupunkt Bluebot-robot. Bluebot Plus en Blaupunkt Robotics app gebruiken SSL (Secure Sockets Layer) – een standaard beveiligingsprotocol voor het tot stand brengen van gecodeerde koppelingen tussen de webserver en uw WiFi-router.
Het gebruik van SSL-technologie zorgt ervoor dat alle gegevens die tussen de webserver en de router worden verzonden, gecodeerd blijven. Het SSL-certificaat maakt het gecodeerde bericht zinloos – en nutteloos – voor de hackers.
Zorg ervoor dat u uw BluebotXS Plus-app hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie (vanaf versie 1.3.7).

Kan ik de app met 5.0 WiFi verbinden?

Helaas ondersteunt de app alleen 2,4 GHz wifi. Mocht u niet kunnen achterhalen welk WiFi signaal op 2,4 Ghz uitzend, dan kunt u dit eenvoudig in uw router nagaan. Zie hiervoor de handleiding van uw router.

Ik krijg de robot niet met de APP verbonden.

Volg de volgende stappen:

Instructie video Blaupunkt Bluebot App
Link Nederlands: https://vimeo.com/298331931

 • Als u het al eerder geprobeerd heeft, reset dan eerst de robot. Dit gaat door de rode aan/uit schakelaar aan de zijkant van de robot op uit te zetten en dit voor 10 minuten zo te laten. Zet vervolgens de schakelaar weer op aan.
 • Zorg er voor dat uw robot volledig is opgeladen. Zet deze daarvoor in het laadstation of verbind deze met de voedingskabel rechtstreeks in de robot.
 • Als de robot volledig is opgeladen, haal deze dan uit de lader. 

BELANGRIJK:

 • als de robot nog in het docking station staat of in de oplader, dan kan deze NIET worden aangemeld op de app, dus haal de robot er uit!
 • Zet de robot dicht bij je router.
 • Download de App voor je robot (BluebotXS Plus app voor XSmart en Bluebot Robotics app voor XEasy).
 • Zorg er voor dat je telefoon verbonden is met je wifi netwerk.
 • Open de App en registreer jezelf (selecteer Europe als regio).
 • Voeg vervolgens de Robot toe (via de +)
 • Selecteer de robot die je hebt
 • Zorg er voor dat de aan/uit schakelaar aan de zijkant op aan staat
 • Wacht tot de robot opgestart is
 • Mocht de robot beginnen te rijden of terug willen gaan naar de docking station, druk dan op de uit knop die boven op de robot zit om deze stop te zetten.
 • Als de robot is opgestart: 

VOOR XSMART: houdt dan EDGE CLEAN ingedrukt tot er CONN in het scherm verschijnt van de Xsmart robotstofzuiger

BELANGRIJK:

 • soms moet je net onder het icoontje van EDGE CLEAN drukken om dit te activeren.

VOOR XEASY: houdt de knop op de bovenzijde van de robot ingedrukt tot deze gaat knipperen.

 • Ga door naar de volgende stap in de app
 • Selecteer hier je WiFi signaal. 

BELANGRIJK:

 • selecteer hier je 2.4 Ghz WiFi netwerk. De Robot werkt niet met de 5 Ghz band. 2.4 en 5 Ghz zijn de frequenties die je router gebruikt om het wifi signaal mee uit te zenden. Als je nou niet weet welke frequentie wat is, of je ziet maar 1 frequentie in je netwerk, dan is dit eenvoudig na te gaan in je router instellingen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je router.

BELANGRIJK:

 • als je problemen ondervindt in deze stap, dan is een handige stap om in de instellingen van je telefoon even de 5 Ghz WiFi uit te schakelen. Dit kan bij de instellingen van je telefoon en dan bij Wifi of netwerken. Dan weet je zeker dat je telefoon niet per ongeluk toch op de 5 Ghz frequentie zit.
 • Als je de 2.4 Ghz frequentie gekozen hebt en het wachtwoord hebt ingevuld, ga dan verder.
 • In de volgende stap moet je je telefoon verbinden met het wifi signaal van de robot. Druk op de home knop van je telefoon (sluit de app niet af dus!) en ga naar je WiFi instellingen. Selecteer daar het WiFi netwerk dat begint met blaupunkt_  . Ga vervolgens terug naar de app.
 • De App gaat zich nu verbinden met de robot.

BELANGRIJK:

 • hou de telefoon dicht bij de robot
 • Als alles goed is gedaan, dan is je robot nu zichtbaar in de app!

De robot rijdt over de magneetstrip heen

Zorg er voor dat de magneetstrip minimaal 20 cm van het object afligt. De sensor voor de magneetstrip zit op de robot ongeveer op 20 centimeter van de voorkant van de robot af. Daardoor rijdt de robot altijd een stukje over de magneetstrip heen.

Als de robot schuin over de magneetstrip rijdt, dan kan deze de magneetstrip wat verplaatsen. Probeer de magneetstrip zo goed mogelijk te plaatsen.

Zorg ervoor dat de platte kant van de magneetstrip altijd onder ligt (op de vloer).

Robot geeft device offline aan (via app)

Controleer of je Wifi verbinding thuis werkt en je op internet kan komen.
Controleer of de robot aan staat en de batterij voldoende is opgeladen.
Zet de robot uit en aan via de schakelaar aan de zijkant van de robot.
Als bovenstaande het niet oplost: verwijder dan de robot uit de app, reset de robot en volg de stappen voor het aanmelden van de robot in de app.

De robot rijdt steeds dezelfde kant in.

De robot start altijd met de AUTO (zig-zag) reinigingsmodus en schakelt vervolgens over naar de modus EDGE-reiniging om een ​​perfecte en volledige reiniging te garanderen. Hierdoor kan het soms lijken dat de robot of willekeurig rondrijdt of elke keer hetzelfde rondje doet, maar dit begin heeft de robot nodig ter oriëntatie.

De robot slaat delen over.

De robot onthoudt waar deze is geweest. Als de robot een deel van de ruimte niet kan bereiken, bijvoorbeeld door stoelen die er voor staan die deze blokkeren, dan zal de robot er van uit gaan dat deze daar niet kan komen (voor de robot is dit een muur). Dan slaat de robot dit deel over. De volgende keer dat de robot stopt, dan probeert de robot het opnieuw.

De robot slaat zijn gemaakte kaart niet op / GPS werkt niet.

De robot werkt met speciale mapping technologie. Hiermee weet de robot waar deze is geweest in de ruimte en zal deze niet dezelfde plek onnodig vaker schoon maken. Elke keer dat de robot start zal deze een nieuwe kaart maken van de omgeving. Via de app is de kaart te zien.

De robot gaat terug naar zijn docking station terwijl de batterij nog niet op is.

De robot weet waar deze is geweest. Als de robot denkt dat deze de hele ruimte heeft schoon gemaakt, dan rijdt deze weer terug naar het docking station. In kleinere ruimtes zal dit dus eerder gebeuren dan in grote ruimtes, aangezien de robot met grotere ruimtes langer bezig is.

De robot vindt zijn docking station niet terug.

Zorg er voor dat het docking station een centrale plaats heeft in de ruimte en er binnen 3 meter geen obstakels staan. Wanneer de robot terug gaat naar zijn docking station dan zal de robot in eerste instantie proberen terug te rijden naar de plek waar de robot is gestart. Het is daarom raadzaam de robot te starten dicht bij het docking station.
Als de robot het docking station niet snel genoeg kan vinden, dan gaat deze eerst willekeurig rondrijden om het signaal van het docking station te zoeken. Als dat ook niet lukt, dan gaat de robot langs de randen van de ruimte rijden om het docking station te vinden. Als de robot het docking station herhaaldelijk niet kan vinden, zet het docking station dan op een andere plaats en test dan of het daar beter gaat.